Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kép Az óvoda épülete 1892-ben épült a Szent Keresztről elnevezett irgalmas nővérek kolostora és leányiskolájaként.
Az államosítás után általános iskolaként működött. 1952-53-ban Nagyberényben létrehozták az első idénynapközit, ami helyileg a volt TSZ irodában működött.
1956-ban a mai épületben, egy vegyes csoporttal indult az óvoda. Vezetője Spuriga Margit okleveles óvónő volt.

Az 1968-69-es óvodai tanévben az átalakítás után már 2 csoport működött, vezetője 17 évig Pukler Ferencné, majd 1973-tól Sass Sándorné.

1974-ben a gyermeklétszám bővülése miatt indult a harmadik csoport is, ekkor még tanácsi óvodaként részben önálló intézményként működött.

2005. augusztus elsejétől az intézmény teljes önállóságot kapott, majd 2008. július elsejétől létrejött a Siófoki Integrált Oktatási Központ ( SIOK ), melynek a mi óvodánk is tagintézménye lett.

Az elmúlt pár év hatalmas változásokat hozott: az épület teljes körű felújítása, tetőcsere, a belső aljzat cseréje, az új konyha megépülte, kert alakítása, az óvodához vezető utca leaszfaltozása, udvari játékok telepítése nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az óvoda ilyen szép környezetben működhessen.

Maga az épület műemléknek van nyilvánítva, jelenleg 2 vegyes csoporttal működik    -Méhecske és Katica csoport-, a harmadik csoportszobából tornaszoba lett.